Vakantiehuis Silstedt
Vakantiehuis Silstedt

Omgeving

gallery/img_1252
gallery/img_1254

In de Harz kan men prima mountainbiken en fietsen op de vele goed bewegwijzerde paden. Het is een “eldorado” voor wandelaars. Er zijn veel wandelpaden langs de mooiste plekjes.

Het is prachtig wandelen b.v. in de omgeving van Ilsenburg in het Ilsetal of een pittige wandeling naar de Ilsestein. In het huis vind u documentatie over wandel-en fietsmogelijkheden in de omgeving. Ook kunt u routes downloaden via Tracks uit de hele wereld van Wikiloc.

gallery/img_1257
gallery/img_1270
gallery/img_0070
gallery/img_4919
gallery/img_4933
gallery/img_4932
gallery/img_4934
gallery/vorharz
gallery/img_6856
gallery/img_4732
gallery/img_3734 (edited)
gallery/img_1273
gallery/img_0350
gallery/100_0017
gallery/hbs
gallery/img_6944
gallery/dscn2177
gallery/dscn2184
gallery/dscn2193
gallery/dscn2198
gallery/img_1279 (edited)
gallery/img_1277 (edited)
gallery/img_4488

Het dorp ligt aan de noordrand van de Harz op 4 km van Wernigerode. Dit prachtige stadje wordt ook wel "de bonte stad in de Harz" genoemd vanwege de vele kleurige vakwerkhuizen. Het raadhuis van Wernigerode is beslist uniek te noemen.

Het is er geweldig winkelen in de mooie autovrije winkelstraten of op één van de vele terrassen iets eten of drinken.

U kunt er een bezoek brengen aan het Miniaturenpark, het vliegtuigmuseum, Museum "Schiefes Haus", het kleinste huis van Wernigerode en vele andere bezienswaardigheden.   

Voor liefhebbers van stoomtreinen zijn er de HSB: Harzer Schmalspurbahnen. Met de trein naar de hoogste top van de Harz, de Brocken, is een ware belevenis. Het is ook mogelijk een korter (en goedkoper!) traject af te leggen en terug te wandelen over mooie paden.

In de Vorharz is het prachtig fietsen op mooie, vrij vlakke wegen en paden. B.v. over de Holtemmerradweg. Dit fietspad loopt langs de rivier achter het huisje. Als u de weg naar rechts volgt komt u in Derenburg(5 km). Daar is een leuk openluchtzwembad. U komt dan ook langs de glasfabriek: Glasmanufaktur Harzkristal waar prachtig glas en kristal te bewonderen én te koop is. 

Ook op fietsafstand ligt Langenstein met de Höhlenwonungen. Hier leefden mensen in de 18de eeuw vanwege de grote woningnood in die tijd. enkele woningen zijn ingericht en te bezoeken.

Met paard en wagen of met de "Bimmelbahn" kan men een bezoek brengen aan de inheemse dierentuin Christianental of aan het Slot Wernigerode. Dit kan overigens ook met de fiets of de benenwagen.

Het Slot Wernigerode ligt fraai boven de stad op een berg en is de moeite waard om eens te van binnen te bezichtigen. Het uitzicht over Wernigerode is geweldig!

gallery/img_0016

Zeer aan te bevelen is een wandeling door het Bodetal van Treseburg naar Thale en weer terug. Wildromatische plekjes en zelfs een Gaststätte waar je de lekkerste Kuchen en Torte kunt kopen! 

In Thale kunt u een bezoek brengen aan het Tierpark of met de Seilbahn naar de Hexentanzplatz gaan. Voor kinderen is er een speeltuin en Sommer Rodelbahn.

gallery/100_0045

Het huisje ligt aan de rand van het dorp Silstedt. Het is een eenvoudig dorp met enkele restaurantjes, een hotel-restaurant, een bakker, een kapper, een museumboerderij en natuurlijk een kerk.

Alles ziet er netjes en behoorlijk onderhouden uit. De noordkant van Silstedt is vrij vlak en zeer geschikt om te fietsen. 

gallery/img_4923 - kopie