Vakantiehuis Breitungen

Omgeving

Questenberg ligt op ongeveer 5 km van het huis. Een mooi plaatsje omgeven door steile gipsrotsen. Prachtig wandelgebied in het gipskarstlandschap.

Het dorp Breitungen is een deel van gemeente Südharz. Het ligt verscholen tussen heuvels en bossen op 7 km afstand van het stadje Roßla.

In het dorp zijn twee Gastättes waar je lekker en voordelig kunt eten. Ankes Domicil en Der Grüner Zweig.

In het stadje Roßla, op 7 km afstand zijn meer restaurants, een bakker en enkele supermarkten(Aldi, Edeka en Penny)

Een aanrader voor elke trein/wandel liefhebber:  ga met de (stoom)trein naar Gernrode en wandel terug naar Alexisbad. Of andersom.Prachtig!! Heen én terug reizen kan natuurlijk ook.

Bauerngraben of Episodischer See ligt op een steenworp van Breitungen. Het is een bijzonder natuurveschijnsel waarbij er soms wel een meer is en soms niet. Hoe dan ook: het is altijd een mooi gebied om te wandelen.

Op 5 km afstand ligt het buurdorp Ufftrungen. Ook daar is een uitstekend restaurant: Thyra Fuchs

De Heimkehle is een grote gipsgrot die het bezoeken waard is.(warme kleding aan, want het is er heel koud) Ook daar is een gezellige Gaststätte: zur Höhle Heimkehle.

Voor in de zomer is het openluchtzwembad "Kiesgrube"in Rossla een aanrader.

Op ongeveer 12 km van Breitungen ligt de Talsperre Kelbra. Erg mooi om naar toe te fietsen door de prachtige omgeving, maar ook heerlijk om een dag door te brengen aan het water

Het Kyffhauser Denkmal zie je al van verre op de berg in het Kyffhauser land. De weg er naar toe is nogal bochtig en de omgeving is heel mooi.

Vanuit Breitungen rijdt u met de auto in een half uurtje naar Sangerhausen(oosten) en Nordhausen(westen) Beide steden hebben een Altstadt die zeer de moeite waard is.

In Nordhausen is o.a een station van de Harzquerbahn, de Nordhauser Traditionsbrennerei en voormalig concentratiekamp, nu gedenkplaats Mittelbau Dora.

In Sangerhausen is o.a het Europa Rosarium, de Hohe Linde, een Halde, industrieel erfgoed van de kopermijnen.(foto's bij vakantiehuis Gorenzen) 

In beide steden is een openluchtzwembad.

U kunt wandelroutes downloaden via Wikiloc.